Bijeenkomsten

Het Kennisplatform Bodemenergie organiseert één of tweemaal per jaar Kennisbijeenkomsten. Soms worden er ook kleinschalig werksessies georganiseerd om aan kennisvragen te werken. Wilt u graag bij een werksessie over één van de vragen van de kennisagenda aanwezig zijn, meld u dan aan voor deze bijeenkomsten via info@kennisplatformbodemenergie.nl

 

Hieronder ziet u een overzicht van eerder gehouden bijeenkomsten van het Kennisplatform.

  1. Home
  2.  → Kennisplatform bijeenkomsten

10 november 2021

Martin Bloemendal gaf tijdens deze bijeenkomst bij DWA in Gouda een lezing over bodemenergie van 2021 tot 2050. een kennissessie over techniek, mogelijkheden en aandachtspunten. Inhoudelijke bijdragen waren er van Peter Heijboer (DWA), Guus van Gelder (GroenHolland) en Ronald Cornelisse (ODMWB).

Download hier de presentatie – Bodemenergie 2021 – 2050

23 september 2020

Tijdens deze bijeenkomst bij Van der Valk in Almere hadden we inhoudelijke inbreng van Marian van Asten van de provincie Utrecht over het hoge dichtheid-project. Daarnaast hebben we de link gelegd met het intermediair kennisnetwerk, opgericht door gemeenten.

Download hier de presentatie – Kennisplatform 23 september 

11 t/m 14 juni 2019

Met onze ondersteuning organiseerde EGEC het European geothermal conference in Den Haag. Meer informatie vindt u op de website van het European Geothermal Congress.

16 november 2018

Op deze bijeenkomst bij KWR in Nieuwegein hadden we 3 inhoudelijke bijdragen en presenteerden een update van de kennisagenda:

  1. Ivo Pothof (Deltares) over de afronding van MoBaMoBES
  2. Jeroen Bosman (Green Men) over niet sluitende business cases voor WKO
  3. Bas de Zwart over ondiepe geothermie

Download hier de presentaties:

Een (niet) sluitende socio-economische business case

Kansen voor ondiepe geothermie 

Intro JIP MoBaMo-BES

Presentatie – Kennisagenda 16 november 2018

8 juli 2018

Met onze ondersteuning organiseerden de studenten van de universiteit Utrecht het nationaal congres bodemenergie. Hier vindt u meer informatie over het congres.

4 april 2018

Tijdens deze bijeenkomst bij OSH in Zaltbommel deelden verschillende mensen hun kennis over bodemenergieprojecten. Arno Peekel (USI) over het project Crystal, Toon van Engelen (OSH) over Clarissenhof in Tilburg en Harold Maassen (Engie) over WKO Leidsche Rijn Centrum.

Download hier de presentatie – Kennisplatform 4 april 2018

23 april 2017

Bijeenkomst bij Deltares in Utrecht met inhoudelijke bijdragen van Marko de Kleine (Deltares) over het FOME-BES project en Marc Jaxa (TU Delft) over cooperative control tussen OBES.

Download hier de presentatie – Kennisplatform 23 april 2017

8 juli 2016

Met onze ondersteuning organiseerden de studenten van de universiteit Utrecht de eerste editie van het nationaal congres bodemenergie.

12 mei 2016

Tijdens deze bijeenkomst bij KWR in Nieuwegein hebben we de verschillende kennisvragen uitgewerkt in voorstellen

21 mei 2015

Tijdens deze bijeenkomst bij RHK in Nijmegen hebben we van gedachten gewisseld over hoe we beschikbare informatie het beste kunnen delen. Inhoudelijke bijdragen waren er van KlaasJan van der Maas (UNICA) en Arjan van Bon (RHKDHV) over beheer en monitoring van bodemenergiesystemen

30 oktober 2014

Startbijeenkomst op de Universiteit van Utrecht, waarin in workshops een eerste versie van de kennisagenda is geïdentificeerd en SKB het platform formeel heeft overgedragen aan de branchevereniging.

Download hier de presentatie – Kennisplatform 30 oktober 2014