Instructieboek IBwpiw Warmtepompen – Ontwerpen van individuele warmtepompsystemen voor woningen

okt 23, 2023

Steeds meer installateurs houden zich bezig met de realisatie van warmtepompsystemen, en moeten daarbij kunnen rekenen op een foutloos ontwerp. Het instructieboek Warmtepompen biedt ontwerpers, projectleiders en adviseurs een naslagwerk dat hen alle informatie biedt die ze nodig hebben over bodemgekoppelde warmtepompen.

De kennis in het instructieboek focust zich op het toepassen van kleine individuele warmtepompen in woningen met een individueel gesloten bronsysteem. De informatie sluit naadloos aan bij de uitgebreide kennis in ISSO-publicatie 72. Het instructieboek onderscheidt zich doordat het de gebruiker op een toegankelijke en vooral praktische wijze, stap voor stap meeneemt in het ontwerpen, selecteren en inpassen van warmtepompen voor de individuele woningbouw.

Of een warmtepompinstallatie echt voor een substantiële energiebesparing zorgt, ligt grotendeels aan het ontwerp en de inpassing in een woning en de aansluiting op het afgiftesysteem. Juist al die cruciale voorwaarden komen in het PDT-instructieboek naar voren. Ook zaken als de benutting van vrije koeling van een warmtepomp met een bodembron en de mogelijkheden en randvoorwaarden om met een warmtepomp warmtapwater op te wekken, komen aan bod.

Kijk hier voor meer informatie: Instructieboek IBwpiw Warmtepompen – Ontwerpen van individuele warmtepompsystemen voor woningen