Datum: Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Woensdag 9 oktober 2024
Tijdstip: Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â 12.30 uur tot 17.30 uur
Locatie: Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Spaarne Gasthuis, Spaarnepoort 1, 2134 TM Hoofddorp
Aanmelden: Â Â Â Â Â Via het aanmeldformulier
Kosten: Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Â Deelname is gratis
Gebruikersplatform Bodemenergie organiseert op woensdag 9 oktober de workshop ‘Energietransitie en de rol van bodemenergie in ziekenhuizen’. De workshop vindt plaats in het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp. Het gasthuis beschikt over een vernieuwde WKO-installatie, die tijdens de workshop uitgebreid wordt besproken. Daarnaast volgen nog vier andere presentaties.
Na de ontvangst in het gasthuis zal dagvoorzitter Henk van Zoelen de bezoekers welkom heten. Hij laat vervolgens diverse deskundigen aan het woord over de toepassing van bodemenergie in ziekenhuizen. Cor Wegman van het Spaarne Gasthuis en Sander van der Wilt van Ates Control verzorgen de eerste presentatie. Zij gaan in op de ‘lessons learned’ wat betreft het beheer van de vernieuwde WKO-installatie van het gasthuis.
Stefan van Heumen van onderzoeksorganisatie TNO is de tweede spreker. Hij bespreekt de sectorale routekaart cure. Deze beschrijft hoe in zorggebouwen – gebouwen waarin mensen worden behandeld (cure) – energie kunnen besparen en kunnen bijdragen aan de energietransitie in de wijk. Ook de rol van warmte- en koudeopslag hierin komt ter sprake. De laatste presentatie voor de pauze is van Mark Raaijmakers van het Máxima Medisch Centrum. Hij vertelt waarom de WKO een belangrijke sleutel is voor verduurzaming van vastgoed, in het bijzonder ziekenhuizen. Hierbij haalt hij enkele praktijkvoorbeelden aan vanuit het Máxima MC.
Na de pauze is het woord aan Niels de Groot en Joris Bots van IF Technology. Zij vertellen waarom het zo belangrijk dat het kennisniveau over bodemenergie ook bij medewerkers in de zorginstellingen zelf op peil is en blijft. Hoe je dit organiseert, komt natuurlijk ook ter sprake. Daarna is het tijd voor de laatste presentatie van Kevin Kanters. Hij is werkzaam voor Hydroscope, een adviesbureau op het gebied van waterkwaliteit binnen gebouwen. Kanters beantwoordt de vraag hoe we warmtapwater duurzaam kunnen opwekken, zonder dat legionellagevaar de kop opsteekt.
Natuurlijk krijgen bezoekers na iedere presentatie voldoende ruimte om hun vragen te stellen aan de sprekers. Als alle presentaties achter de rug zijn, volgt nog een plenaire terugkoppeling. Daarna hebben bezoekers van de workshop de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en uitgebreid na te praten tijdens de afsluitende borrel.
Aanmelden
Aanmelden voor de workshop ‘Energietransitie en de rol van bodemenergie in ziekenhuizen’ op woensdag 9 oktober kan via het aanmeldformulier. Deelname aan de workshop is gratis.