Raadpleeg de Kennisbank

Materiaalkeuze broninbouw

U bent hier:

Doel

Tijdens het maken van het ontwerp en het vastleggen van de uitgangspunten wordt ook afgestemd voor welke levensduur het bronsysteem minimaal ontworpen wordt. Hiermee wordt direct of indirect ook een keuze gemaakt voor de kwaliteit van de te gebruiken componenten en onderdelen van het bronsysteem, leidingwerk en bodemwisselaar.

Waarom

Doordat de materiaalkeuze een belangrijke basis is van de kwaliteit van een product bepaalt dit een aantal aspecten waaronder energieverbruik, rendement, levensduur, onderhoudsfrequentie en betrouwbaarheid.
Zo zal een bronpomp welke speciaal is gebouwd voor het betreffende bronsysteem vaak een lager energieverbruik hebben en een hoger rendement dan een standaard bronpomp. Hierdoor zal dus ook het rendement van de pomp hoger zijn. Selectieve materiaalkeuze kan hiermee een basis zijn voor de (hoge) kwaliteit.
Ook de omstandigheden waarin de materialen worden toegepast zijn bepalend voor de keuze.

Keuzemogelijkheden

De kwaliteit van de gebruikte materialen kan op meerdere factoren worden beoordeeld

Omschrijving A B C
Levensduur (jaren) <15 15 – 25 >25
T.o.v. terugverdientijd (jaren) 0 – 5 5 – 15 >15
Kwaliteit volgens specificaties matig voldoende goed

Tabel 1: Kwaliteitkeuze materialen

De gegevens kunnen bij een voorstel voor het ontwerp of offerte deel uit te maken van de totale aanbieding om de aanvrager inzicht te geven in de betrouwbaarheid.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
0 out Of 5 Stars
5 Sterren 0%
4 Sterren 0%
3 Sterren 0%
2 Sterren 0%
1 Sterren 0%
How can we improve this article?
Inhoudsopgave