Raadpleeg de Kennisbank

Aansluiten hoe

U bent hier:

Tichelmann

Aansluiten volgens het Tichelmann systeem is een relatief voordelige manier van het onderling aansluiten van de bodemwarmtewisselaars.

Voor een optimale uitwisseling tussen de wisselaars en de warmtepomp kan men het best kiezen voor de individuele aansluitingen van de warmtewisselaars.

Individueel aan te sluiten door middel van een verdeler

De verdeler kan binnen het pand of buiten het pand in een kunststof put onder de grond geplaatst worden. Het toepassen van een verdeler geeft een hogere bedrijfszekerheid!

Wij geven de voorkeur aan het individueel aansluiten van de bodemwarmtewisselaars, omdat op deze manier altijd de wisselaars individueel ingeregeld, afgelezen kunnen worden en het ontluchten van het systeem eenvoudig gedaan kan worden.

Horizontaal leidingsysteem

Verbindingen d.m.v.: elektrolasmaterialen.

Aansluiting / graafwerk

Het horizontaal leidingwerk (PE100 SDR11) wordt aangelegd op 60-80cm –mv (ten tijde van aansluiting) inclusief dichtgooien sleuf met uitgegraven zand (indien 1e meter alleen uit b.v. puin bestaat gaan wij er vanuit dat opdrachtgever zand nabij sleuf aanvoert om deze mee dicht te kunnen gooien), inclusief leggen van waarschuwingslint, circa 30cm boven het horizontaal leidingwerk.
Er wordt niet verdicht en er wordt geen grondverbetering uitgevoerd.
Hierbij wordt als maaiveldhoogte de hoogte aangehouden van het maaiveld tijdens het leggen van het horizontale leidingwerk. Eventuele wijzigingen hierop moeten expliciet worden vermeld en gecoördineerd door de opdrachtgever.

Vanaf de bronnen zal er een sleuf van circa 100cm breed gegraven worden voor het leggen van het horizontaal leidingwerk.

Was de informatie op deze pagina waardevol?
0 out Of 5 Stars
5 Sterren 0%
4 Sterren 0%
3 Sterren 0%
2 Sterren 0%
1 Sterren 0%
How can we improve this article?
Inhoudsopgave